Mattips & Oppskrifter

Banner

Produksjonen

Banner

Se vår brosjyre

Banner
Romanosalat

romano


Romanosalaten er hovedingrediens i den klassiske Cæsarsalaten, den er en urgammel sort og ble dyrket i antikkens Egypt.

Romanosalaten har store og avlange blader med mørkegrønn farge. Smaken er kraftigere enn for eksempel isbergsalaten, men konsistensen er ikke fullt så sprø. Den er hovedingrediensen i Cæsarsalaten, sammen med blant annet bacon, brødkrutonger, parmesan og ansjos.

 
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/394690babyleaves.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/130310gronn_rod_ekeblad.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/457426ruccula.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/461027Spinat.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/304015red_rhubarb.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/983693romano.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/444715hodesalat.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/504420radicchio_rosso.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/540497gronn_rod_lollo.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/628322Hjertesalat.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/309574frisee.jpglink
http://elstoen.no/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/248657feldsalat.jpglink

Babyleaves

De små, unge bladene av forskjellige salater. Les mer...

Grønn og rød ekeblad

Ekebladsalat består av en stor rosett med tynne, delikate blader. Bladene er flikete og minner om eikeblader og er relativt faste i konsistensen. Smaken er fin og fyldig, ikke bitter. Bladene Les mer...

Ruccola

Ruccula er salatens krydder med sin karakteristiske peppersmak/sennepssmak. Ruccula er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. Den kan minne litt om løvetann i formen. Ruccula blandes gjerne Les mer...

Spinat

Spinat danner ikke noe fast ”hode” men har mange grønne blader.   Det finnes flere sorter. Bladene kan være runde, glatte og forholdsvis myke, mens andre har mer spisse, grove og krøllete Les mer...

Red Rhubarb

Red rhubarb har små, vakre blader med røde stilker. De små og vevre salatbladene er i familien som omtales som baby leaf-salater, helt unge blader av forskjellige salater. Bladene har ved Les mer...

Romanosalat

Romanosalaten er hovedingrediens i den klassiske Cæsarsalaten, den er en urgammel sort og ble dyrket i antikkens Egypt. Romanosalaten har store og avlange blader med mørkegrønn farge. Smaken er kraftigere enn Les mer...

Hodesalat

Salaten har vært dyrket i Norge siden midten av 1600-tallet. Den har et fast hode med løse blader ytterst. Hodesalaten har en mild og fin smak, den er meget god på Les mer...

Radicchio Rosso

Radicchio er god å blande med andre salatsorter, den lett bitre smaken og sprø konsistensen gir karakter og sprøhet til salaten. Forsøk også radicchio på grillen, da vil du oppleve at Les mer...

Rød og grønn lollo

De har store og løse hoder, friske farger, sprø, tynne og krusete blader. De kan brukes alene, men som med de fleste andre salater er den aller best når den er Les mer...

Hjertesalat

Hjertesalaten er som kjernen i et stort salathode - bare det beste! Den er en mini romanosalat. Hjertesalat, gemsalat og babysalat er alle navn på det lille, men svært så populære Les mer...

Friseè

Bladene på frisséesalat er lange, smale og litt rufsete. Fargen er lys grønn og i midten er bladene gule. Den er sprø i konsistensen og har en fyldig, lett bitter Les mer...

Feldsalat

Feldsalat, eller vårsalat som den også kalles, har en mild og svakt nøtteaktig smak. De små miniatyrsalathodene er både gode og dekorative i salaten. Feldsalat er en gammel salattype som var Les mer...

Babyleaves Grønn og rød ekeblad Ruccola Spinat Red Rhubarb Romanosalat Hodesalat Radicchio Rosso Rød og grønn lollo Hjertesalat Friseè Feldsalat
Copyright (C) 2009 Elstøen Gartneri AS
Design & Utvikling: IDEO Design AS